Meestgestelde vragen over Kunststof Vloertegels - Swissdeckvloertegels

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER SWISSDECK VLOERTEGELS

MEESTGESTELDE VRAGEN OVER SWISSDECK VLOERTEGELS

IS SWISSDECK BESTAND TEGEN ZWARE BELASTINGEN?

Ja, de Ribdeck, Diamonddeck en Floordeck tegels zijn bestand tegen belastingen van 25 ton per m2. De Sportdeck tegel is bestand tegen belastingen van 15 ton per m2.

KAN IK VERSCHILLENDE KLEUREN EN PROFIELEN VLOERTEGELS MET ELKAAR MIXEN?

Ja, u kunt zoveel kleuren mixen als u wilt.
De tegels met dezelfde afmetingen zijn ook onderling te mixen.

IN WELKE KLEUREN ZIJN DE RANDAFWERKINGEN EN HOEKSTUKKEN TE VERKRIJGEN?

De afwerkranden en hoekstukken zijn in dezelfde kleuren als de tegels te verkrijgen.

WORDEN SWISSDECK TEGELS GLAD ALS HET NAT IS?

Nee, door de Swissdeck tegels heen zit een antislip ingrediënt verwerkt die niet kan afslijten. Hierdoor blijft de tegel antislip, ook als de tegel nat is geworden.

De meeste producenten spuiten een antislip laagje op de tegel wat er na verloop van de tijd afslijt. Swissdeck heeft een antislip ingrediënt gemixt met polypropyleen zodat de antislip ten alle tijden gewaarborgd blijft.

WORDEN RIBDECK TEGELS GLAD BIJ VORST?

De Ribdeck tegels zijn voorzien van een antislip middel. Het antislip middel geeft geen garantie dat de tegels niet glad worden door bevriezend vocht dat los op de tegels ligt. De Ribdeck tegels zijn non-poreus waardoor vocht zich niet hecht en de tegels daardoor snel droog zijn, maar vocht dat geen kans krijgt om van de tegels af te lopen en bevriest, vormt een dun ijslaagje, zoals op elke vochtige vloer het geval is. Door erover heen te lopen gaat het losse gladde laagje er direct af en verdwijnt tussen de ribbels/openingen van de tegels. Indien toch gewenst kunt preventief zout strooien. De tegels zijn hiertegen bestand. Ook kunt u met een sneeuwschuiver sneeuw verwijderen.

Gladheid door bevriezing is juist bij de Ribdeck tegel het snelst weer verdwenen. Andere vloeren zoals bijvoorbeeld een betonvloer blijven veel langer koud waardoor ijs steeds opnieuw vastvriest en de laag alleen maar dikker wordt. Opgeruwde vloeren zijn dan dus ook niet meer veilig. Wilt u volledige gladheid in de winter voorkomen dan zou dit alleen mogelijk zijn door een verwarmde vloer.

VERKLEUREN DE SWISSDECK VLOERTEGELS?

De Swissdeck vloertegels zijn sterk UV bestendig. In warme landen zou na verloop van tijd verkleuring kunnen optreden, maar in Nederland hebben we die zonkracht niet.

ZIJ DE SWISSDECK TEGELS WEL AANGENAAM OM OP TE LOPEN?

Ja, de Swissdeck tegels zijn gemaakt van polypropyleen vermengd met 8% rubber. Dat maakt de tegel comfortabel om op te lopen en minder belastend voor de knieën en rug in vergelijking met een betonvloer.

ZIJN DE RIBDECK TEGELS DIERVRIENDELIJK?

Ja, de Ribdeck tegels zijn diervriendelijk. De openingen zijn klein en de bovenzijde is overal afgerond.

KAN IK DE SWISSDECK VLOERTEGELS ZELF INSTALLEREN?

Ja, Swissdeck tegels zijn gemakkelijk en snel zelf te installeren. De tegels "klikken" eenvoudig aan elkaar zonder gebruik van gereedschap. Alleen het op maat maken van tegels gaat met een decoupeerzaag of cirkelzaag.

KAN IK ÉÉN ENKELE TEGEL VERWIJDEREN / VERVANGEN ZONDER DE GEHELE VLOER UIT ELKAAR TE HALEN?

Ja, gebruik een platte schroevendraaier om een enkele tegel te verwijderen zonder de gehele vloer uit elkaar te halen. U kunt ook een vloerdeel optillen.

KUNNEN SWISSDECK TEGELS OP MAAT GEMAAKT?

Ja, Swissdeck tegels kunnen eenvoudig op maat worden gemaakt worden met een decoupeerzaag of cirkelzaag.

ZIJN SWISSDECK TEGELS BESTAND TEGEN OLIËN OF ZUREN?

Ja, Swissdeck tegels zijn bestand tegen bijna alle oliën of zuren en zelfs tegen accuzuur. Zorg wel dat de vloertegel niet bij een directe warmtebron ligt zoals bijvoorbeeld gasbranders.

HOE KAN IK SWISSDECK TEGELS SCHOONMAKEN?

Swissdeck tegels houden geen vuil vast. U kunt de tegels daardoor eenvoudig afspuiten met water of afnemen met een natte doek of dweil. Voor extra bescherming kunt u ons Cleandeck reinigingsmiddel gebruiken.

WAAR KAN IK DE PRIJZEN VINDEN VAN DE SWISSDECK TEGELS, AFWERKRANDEN EN AFWERKHOEKJES?

De prijzen kunt u vinden in onze webshop. Direct onder de productinformatie van elk type tegel. Hier kunt u de onderdelen ook direct bestellen.

Monique en Ivo Swissdeck

Hulp nodig bij uw bestelling?

Bij SwissdeckVloertegels.nl staan we voor je klaar. Je neemt gemakkelijk contact met ons op via de e-mail (info@ivoreetrade.com) of telefonisch via +31 (0)297-591225.