Informatie over de Ribdeck Balkontegels - Swissdeckvloertegels
Informatie over Ribdeck Balkontegels

INFORMATIE OVER DE RIBDECK BALKONTEGELS

VEILIGE ANTISLIP TEGELS

De Ribdeck kunststof antislip tegels zijn geen plastic tegels, maar gemaakt van polypropyleen (PP). PP is een hele sterke soort kunststof, wat resulteert in een oersterke en zeer duurzame antisliptegel. Deze kunststof antislip tegels zijn voorzien van een antislipmiddel. Het antislipmiddel zit door de gehele tegel verwerkt en kan daardoor niet afslijten. De antislip tegels zijn hierdoor zeer veilig en blijven ook veilig.

Het enige moment dat u gladheid kunt ervaren is bij ijzel en sneeuw. Hierdoor heeft water geen kans om van de tegels af te lopen waardoor het bevriest en een laagje ijs op de tegels vormt. Hierdoor is het antislip oppervlakte niet meer voelbaar en wordt de vloer glad. Dit komt helaas voor bij alle vloeroplossingen, alleen bij een verwarmde vloer kunt u dit voorkomen. Wij adviseren om bij ijzel en vorst hierop alert te zijn. IJzel kan worden verwijdert d.m.v. strooizout te vermengen met warm water. Bij onze tegels heeft u het voordeel dat de kou minder lang wordt vastgehouden dan bij een betonvloer of stenen tegels. Hierdoor hecht het ijs minder lang en bent u de gladheid sneller weer kwijt.

Door de toevoeging van 8% rubber zijn de tegels comfortabel om op te lopen, beter voor de rug en knieën en geluiddempend. De Ribdeck antislip tegels hebben hierdoor wel de positieve eigenschappen van rubber tegels, maar niet de negatieve eigenschappen zoals het poreuze oppervlakte die juist vuil vasthoudt en verdroogt door de zon. Onze kunststof antislip balkontegels zijn ook geschikt voor ouderen en minder validen.

ONDERHOUDSVRIJE TEGELS (UNIEK!)

De Ribdeck antislip tegels zijn gemaakt van een niet poreus materiaal waardoor vuil, fijnstof en aangroei zoals mos niet aan de tegels hecht. De tegels kunnen bijvoorbeeld ook niet worden gelijmd, omdat lijm niet hect. Het schoonschrobben van uw balkonvloer behoort hierdoor tot het verleden, wat heerlijk!

Dit maakt de tegels nagenoeg onderhoudsvrij, wat zeer uniek is voor een buitenvloer. De buitentegels zijn gemakkelijk schoon te maken met een dweil of hogedrukspuit, eventueel in combinatie met onze Cleandeck reinigingsmiddel. Ook zijn de tegels ongevoelig voor meeldauw en andere bacteriën.

Van klanten die de tegels al jaren hebben liggen krijgen wij vaak te horen dat ze de tegelvloer meer voor het idee schoonmaken, dan dat het echt nodig is.

Ribdeck tegels onderzijde

DRAINAGE TEGELS VOOR BUITEN

De Ribdeck antislip tegels zijn voorzien van een open profiel. Dat maakt deze kunststof antislip tegels zeer geschikt voor toepassingen in natte omstandigheden, omdat het de natuurlijke afwatering niet belemmert. 

Op deze foto kunt u de onderkant van de tegel bekijken. Onder de tegels zitten openingen waardoor het regenwater naar de goot kan weglopen.

Na een regenbui zijn de tegels snel weer droog. Door de dikte van 1,2 cm blijven uw voeten zelfs bij meer dan één centimeter water droog. 

Dit maakt deze antislip tegel ideaal voor buiten toepassingen zoals balkonvloeren, terrasvloeren, dakterrasvloeren en galerijvloeren.


DIERVRIENDELIJKE TEGELS

De Ribdeck tegels zijn ook geschikt voor dieren. De ribbels zijn afgerond waardoor de balkonvloer ook voor uw huisdieren prettig is om op te lopen of om heerlijk op te liggen.

DAKTERRASTEGELS

De Ribdeck antislip tegels zijn ook ideaal te gebruiken als antislip tegel voor een dakterras. Vaak is een dakterras voorzien van bitumen dakbedekking (dakleer). Wij adviseren in dit geval onze ondervloer van rubber als tussenlaag te gebruiken ter bescherming van het dakleer.

Indien uw dakterras al is bekleed met bijvoorbeeld betontegels, houten vlonders of houten planken en dit ligt vlak dan kunnen de Ribdeck dakterrastegels er gerust direct overheen worden gelegd.

TERRASTEGELS EN TUINTEGELS

De Ribdeck tegels zijn ook goed toepasbaar als terrastegel of tuintegel, indien de ondergrond vlak is. De tegels zijn ook heel mooi en handig als vloer rond een jacuzzi of zwembad.

Het grote voordeel is dat de tegels geen vuil, warmte en kou vast kan houden. Bij een tijdelijk zomer zwembad is de antislipvloer is gemakkelijk in de winter weer af te breken en op te bergen.

14 STERK UV BESTENDIGE KLEUREN

De tegels zijn leverbaar in 14 sterk UV bestendige kleuren die u naar wens kunt mixen.

Ondervloer

Op iedere harde ondergrond zoals beton en hout kunt u de tegels zonder ondervloer leggen.

Een ondervloer is alleen nodig wanneer u de tegels direct op het bitumen dakbedekking gaat leggen. In dit geval kiest u voor onze ondervloer van rubber. Dit is ter bescherming van het dakleer.

Tegels zelf leggen

Het leggen van de tegels is vergelijkbaar met het leggen laminaat en is eenvoudig zelf te doen door het sterke kliksysteem.

U kunt de tegels op maat zagen met een decoupeerzaag of cirkelzaag. Gebruik hiervoor een zo fijn mogelijk zaag zoals een ijzer- of aluminium zaag.

Vaak kunnen de tegels over de huidige vloer worden gelegd zodat u aanzienlijk kosten en tijd bespaard. Door het geringe gewicht per tegel (circa 500 gram) wordt uw constructie niet teveel belast.

Tegels laten leggen

Het leggen van de tegels kunnen wij uiteraard ook voor u verzorgen. 

Indien u een prijsopgave wenst te ontvangen dan ontvangen wij graag:

- De maten van de vloer

- De lengte, breedte en diepte van de goot

- Eén of meerdere  foto's

Afwerkranden en hoekstukken

Het leggen van de tegels is vergelijkbaar met het leggen laminaat en is eenvoudig zelf te doen door het sterke kliksysteem.

U kunt de tegels op maat zagen met een decoupeerzaag of cirkelzaag. Gebruik hiervoor een zo fijn mogelijk zaag zoals een ijzer- of aluminium zaag.

Vaak kunnen de tegels over de huidige vloer worden gelegd zodat u aanzienlijk kosten en tijd bespaard. Door het geringe gewicht per tegel (circa 500 gram) wordt uw constructie niet teveel belast.

DE RIBDECK VLOERTEGELS ZIJN:

 • Geen hechting van vuil en aangroei
 • Sterke antislip 
 • Eenvoudig zelf te leggen
 • Makkelijk op maat te zagen
 • Sterk UV bestendig
 • Waterdoorlatend en snel droog
 • Veilig in natte omstandigheden (alleen glad bij ijzel/sneeuw)
 • Lichtgewicht
 • Leverbaar in 14 kleuren die kunnen worden gemixt
 • Geluiddempend
 • Geschikt voor ouderen en minder validen
 • Minder belastend voor rug en knieën
 • Diervriendelijk
 • Antibacterieel
 • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • 15 jaar (beperkte) garantie
TECHNISCHE SPECIFICATIES

TECHNISCHE SPECIFICATIES


Afmeting tegel: 33,3 x 33,3 x 1,2 cm
Gewicht per tegel: 310 gram
Tegels per m2: 9,18
Randprofiel: 33,3 x 5,5 cm
Hoekstukken: 5,5 x 5,5 cm
Belastbaarheid: 25 ton per m2
UV weerstand: Sterk UV bestendig
Oppervlakte tegel: Antislip
Chemicaliën: Uitstekend
Olie, benzine, koelvloeistof: Uitstekend
Zuren, oplosmiddelen: Goed
Temperatuurbereik: -20 tot +70°
Brandklasse: Efl (standaard voor kunststof)
Op aanvraag en tegen een meerprijs is de FireDeck tegel leverbaar met een B1fl gecertificeerde brandklasse (brandvertragend)
Rookklasse: S2

GARANTIE

* Op de tegels zit 15 jaar beperkte garantie. Dit houdt in het kort in op de contructie, deze mag niet breken of verpulveren. Op de kleur zit 3 jaar garantie. De tegels zijn voorzien van een sterke UV beschermer, desondanks zijn verkleuringen niet helemaal tegen te gaan. Dit is afhankelijk van de plaats en sterkte van de UV stralen. Onze ervaring leert dan verkleuringen in Nederland minimaal zullen zijn. Lees hier de garantie voorwaarden.

SwissDeck
hoge belastingsproef

Monique en Ivo Swissdeck

Hulp nodig bij uw bestelling?

Bij SwissdeckVloertegels.nl staan we voor je klaar. Je neemt gemakkelijk contact met ons op via de e-mail (info@ivoreetrade.com) of telefonisch via +31 (0)297-591225.